Jezus’ dood: voor Joden een aanstoot voor heidenen een dwaasheid

Jezus’ kruisdood is nog steeds een aanstoot voor religieuzen en het is nog steeds een dwaasheid voor atheïsten. Zo nu en dan komen mensen met hun eigen interpretatie over de betekenis van Jezus’ offer. De één zegt dat Jezus aan de Satan werd geofferd, de ander meent dat Jezus’ offer niet nodig was voor de zondenJezus’ dood: voor Joden een aanstoot voor heidenen een dwaasheiden voor weer een ander was Zijn dood een onbedoelde nevenschade.

Al deze mensen hebben één ding gemeen: zij verafschuwen het vreselijke offer dat Jezus bracht. Het is in hun ogen onmogelijk dat God een dergelijk offer heeft gewild.

Om het offer van Jezus te begrijpen, moeten wij Gods gerechtigheid begrijpen! Zijn wet eist de dood van de zondaar en aangezien God geen gedoogbeleid voert, zal iedere zondaar moeten sterven. God's enige weg om de mens te redden was een plaatsvervangende dood van een onberispelijk mens. Die vond hij in zijn Zoon. Aangezien Jezus degene is door wie God alles geschapen heeft, is zijn plaatsvervangende dood voldoende voor de gehele mensheid. Wie dit niet snapt, zal proberen Gods Woord tegen te spreken, omdat dit een aanstoot voor hem is. Voor atheïsten is Jezus’ kruisdood een dwaasheid.

Dit boekje is een reactie op een review van dr. Matthijs de Jong op het boek “Jezus’ dood: Een alternatief interpretatiemodel” geschreven door Ab Ridder.


Soort boek     Paperback
ISBN-13     9789491026836
Prijs € 8,95

Bestel het boek Jezus’ dood: voor Joden een aanstoot voor heidenen een dwaasheid

Het offer op Golgotha

 ©2020 Uitgeverij Wes Stonehens